alumnitbk
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Big data (voor leden)

15 november 2017 @ 17:30 - 19:30

Op woensdag 15 november organiseert de Alumnivereniging TBK Alkmaar in samenwerking met de Studievereniging Technische Bedrijfskunde een Masterclass Big Data. De Masterclass wordt verzorgd door Prof. Dr. Frans Feldberg. Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam.
In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en datagedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande business model als door nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen?

Dit zijn vragen die in de presentatie van Frans Feldberg beantwoord zullen worden. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een ‘disruptive innovation’ is die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Om 16.30u is de ontvangst in de Telefooncentrale in Alkmaar (Koelmalaan 350 in Alkmaar). Om 17.00u zal Frans Feldberg aanvangen met de lezing van +/- 1 uur. Na de lezing is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Meld je aan via info@alumnitbk.nl (alleen voor leden)

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hij is medeoprichter en directeur van ‘the Amsterdam Center for Business Analyitcs’ (
www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut).
ACBA werkt samen met een variëteit aan bedrijven aan big data en business analytics-projecten.
Frans is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum op het gebied van data science en big data, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven intensief samenwerken. 

Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van ‘data & analytics driven’ bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen.

Gegevens

Datum:
15 november 2017
Tijd:
17:30 - 19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Telefooncentrale Alkmaar
Koelmalaan 350
Alkmaar, 1812 PS Nederland
+ Google Maps